Часті запитання та відповіді
Чому саме шоколад на меду? Існує безліч інших
замінників цукру: стевія, сироп агави, еритрол.
На жаль, сучасний маркетинг нав’язує нам
імпортні замінники, які із-за їх постійної популяризації здаються кращими за
мед за критеріями смаку/користі. Ми використовуємо наш український мед з
власної сертифікованої пасіки, адже впевнені у його величезній користі та
якості.
Мед не можна нагрівати до високих температур, як створюється Шоколад на меду?
Температура плавіння какао продуктів
40-50С, а мед не рекомендовано нагрівати до температури вище 40С, так як
втрачається його аромат, вітаміни, руйнуються бактерицидні властивості та
ферменти, а при тривалому нагріванні до температури 80®С утворюються
канцерогенні речовини. Ми на своєму виробництві контролюємо відповідні граничні
норми температур і сам мед додається до какао продуктів при температурі нижчою
за 40С, зберігаючи таким чином всі його корисні властивості, смак та аромат.
Чи є шоколад із сухофруктами як виникла ідея сушити і додавати ягоди?
Ми виготовляємо шоколад без рафінованого
цукру. Сухофрукти часто обробляються шкідливими речовинами для подовження
терміну придатності, крім того вони можуть
бути попередньо замочені у цукровий сироп. Ягоди у шоколаді частково
вирощують наші батьки на власному городі, також ми їздимо збираємо в залежності
від сезону у лісах Чернігівської та
Сумської областях. Далі підготовлюємо і сушимо при невисоких температурах з
ціллю отримання максимальної користі від кінцевого продукту.